Фіктивний шлюб за 5 тисяч доларів: поліцейські Київщини повідомили про підозру зловмисниці

Фіктивний шлюб за 5 тисяч доларів: поліцейські Київщини повідомили про підозру зловмисниці

Поліцейські Київщини повідомили про підозру 28-річній жительці Миколаївщини, яка розробила злочинну схему ухилення осіб призовного віку від мобілізації, шляхом укладення фіктивного шлюбу з жінками, які мають інвалідність

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу поліції Київщини.

Встановлено, що зловмисниця пропонувала чоловікам укласти шлюб з особами, які мають інвалідність, з метою сприяння незаконному переправленню ухилянтів через державний кордон України.

Після реєстрації шлюбу, під час отримання незаконної грошової винагороди у розмірі 5 тисяч доларів правоохоронці затримали фігурантку у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Речові докази вилучено.

Слідчі, за процесуального керівництва Бориспільської окружної прокуратури повідомили зловмисниці про підозру за фактом сприяння незаконному переправлення осіб через державний кордон України, шляхом надання відповідних для цього вказівок та порад, а також усунення перешкод, вчиненому з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України). Їй загрожує до дев’яти років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває.

Нагадаймо, що кинув гранату в знайомих: до 13 років за ґратами засуджено чоловіка.




Резонанс

Теги