Кілер "Огород" отримав умовно-дострокове звільнення

Читать на русском

Кілер

Кілер " Огород " отримав умовно-дострокове звільнення

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області задовольнив клопотання щодо умовно-дострокового звільнення 44-річного засудженого Дениса Огороднікова на прізвисько "Огород".

Відповідне рішення 29 лютого 2024 року постановила служитель Феміди Руслана Курусь.

 queiqxeihuitxant

Підставами для пом’якшення покарання "Огороду" та його виходу на волю на 1 рік і 22 доби раніше визначеного вироком терміну покарання суд визначив вимоги статті 81 КК України, що передбачає можливість УДО відносно засуджених, які сумлінною поведінкою і ставленням до праці довели своє виправлення після фактичного відбуття засудженими не менше двох третин строку покарання.

Із матеріалів особистої справи Огороднікова випливає, що за час відбування покарання в стінах Дрогобицької виправної колонії №40 достойник характеризувався позитивно. Він двічі заохочувався та 23 рази притягувався до дисциплінарної відповідальності (втім, ці стягнення погашені).

"Має бажання працювати, бере активну участь у благоустрої установи та проведенні ремонтних робіт на відділенні. Результати реалізації заходів індивідуальної програми виконує. Має позитивні плани на майбутнє. Ризик вчинення повторного кримінального правопорушення та ризик ймовірної небезпеки для суспільства оцінюється як низький", — зазначається у "тюремному профайлі" Дениса Сергійовича.

Раніше на сторінках Dетектив-Info повідомлялося: наприкінці лютого 2022 року "Огорода" засудили до трьох з половиною років позбавлення волі з відбуттям покарання у кримінально-виконавчій установі закритого типу за незаконний обіг зброї (ч.1 ст.263 КК України) та підробку документів (ч.4 ст.358 КК України).

Вироку Огороднікова передував його розшук, що тривав з весни 2013(!) року. Восени 2019 року чоловіка "спакували" у Львові із висуненням кримінальних претензій в частині зброярських та паспортних звитяг. Вже тоді силовики прямо вказували на "головну справу", в рамках розслідування якої Дениса "Огорода" шукали протягом багатьох років. Йдеться про резонансне зухвале вбивство 11-річної давнини (п.5 ч.2 ст.115 КК України) мера селищної ради Автономної Республіки Крим — Кирила Костенко.

Як раніше повідомлялося на матеріаліх Dетектив-Info, саме Огороднікова оперативники вважають кілером держслужбовця. Утім, після анексії АР Крим в 2014 році та з урахуванням відсутності законодавчих рішень щодо поновлення втрачених матеріалів кримінальних справ на окупованій території (зокрема, й про вбивство Костенка) питання притягнення до відповідальності "Огорода" за закидами в здійсненні в кривавому злочині залишилося без відповіді. Як наслідок, попри факт перебування Дениса Сергійовича (щонайменше на дату підготовки цього матеріалу) в розшукових обліках Міністерства внутрішніх справ, вбивця мера Сімеїза має "індульгенцію" на притягнення до відповідальності.

detective-info.com.ua




Резонанс

Теги