У Байдена прокоментували удари РФ по енергооб’єктах України

Читать на русском

У Байдена прокоментували удари РФ по енергооб’єктах України

У Байдена прокоментували удари РФ по енергооб’єктах України

В адміністрації президента Сполучених Штатів відреагували на російські повітряні атаки на енергосистему України в ніч на 11 квітня, зокрема на Трипільську ТЕС під Києвом.

Про це на брифінгу заявила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр.

Представниця адміністрації президента США нагадала про нещодавню заяву президента Володимира Зеленського, що Україна потребує більше засобів протиповітряної оборони (ППО), щоб захистити людей та критично важливу інфраструктуру від російських ракет та іранських безпілотників.

"Очевидно, що нам потрібно, щоб Палата представників, зокрема республіканці, вжила термінових заходів для ухвалення двопартійного проєкту про національну безпеку, щоб ми могли надіслати Україні більше засобів ППО", – зазначила Жан-П’єр.

Вона уточнила, що "потрібен спікер", щоб поставити цей законопроєкт на голосування в Палаті представників, маючи на увазі небажання спікера від республіканців Майка Джонсона це робити.

"Тому що ми знаємо, що ми отримаємо переважну підтримку від республіканців і демократів. Отже, нам потрібно, щоб законопроєкт, який ухвалили переважною більшістю голосів у Сенаті, був винесений на голосування. Удари по Україні за останні 24 години є ще одним жахливим нагадуванням про те, що її потреби є критично важливими", – резюмувала представниця Білого дому.




Резонанс

Теги