ДБР викрило злочинні схеми експорту металобрухту, збитки держави оцінюють у сотні мільйонів гривень. ВIДЕО

брухт,металобрухт

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) вивчають можливу причетність працівників Волинської митниці до незаконних схем масштабного вивезення металобрухту до країн ЄС.

Об этом сообщает База компромата


Як повідомляє пресслужба відомства, збитки держави внаслідок цих схем оцінюються у 350 млн₴

У ДБР пояснили, що експортери металобрухту до країн Євросоюзу можуть отримати сертифікат EUR.1, якщо підтверджують українське походження сировини. Він дозволяє зменшити сплату експортного мита зі 180 євро до 3 євро за тонну.

"Чимало підприємств, які не могли підтвердити походження сировини, надавали фіктивні документи, на підставі яких працівники митниці за винагороду оформлювали експортерам відповідний сертифікат", – зазначається у повідомленні.

За оперативними даними слідства, впродовж 2022-2023 років в результаті дії такої схеми, через Волинську митницю до країн ЄС комерсанти вивезли близько 45 тисяч тонн металобрухту, чим завдали державі збитків на 350 млн₴

Кримінальне провадження у справі розпочато за фактами зловживань службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України).Передбачене статтею покарання – позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Источник: Конфликты РУ




Резонанс

Теги