"Укрзалізниця" продаватиме квитки на низку потягів до Польщі лише з використанням "Дії"

укрзалізниця,верифікація

"Укрзалізниця" масштабує верифікацію через "Дія.Підпис" на низку міжнародних рейсів.

Про це йдеться в повідомленні компанії.

Так, з 1 серпня 2024 року продаж квитків на рейси №19/20 Київ – Холм – Київ, №23/24 Київ – Холм – Київ, №51/52 Київ – Перемишль – Київ, №89/90 Київ – Перемишль – Київ, №73/74 Харків – Перемишль – Харків здійснюватиметься виключно з верифікацією через "Дія.Підпис" у застосунку та на новому сайті "Укрзалізниці" з продажу квитків.

Аналогічна верифікація вже застосовується до рейсів з/до Варшави та Відня.

В "Укрзалізниці" наголосили, що рішення є тимчасовим заходом на піковий період перевезень, щоб побороти аномальну активність перекупників, адже наразі спеціалісти "Укрзалізниці" блокують до 50 спроб масової купівлі квитків на добу.

Втім, як зазначили в компанії, без верифікації через "Дія.Підпис" квитковим спекулянтам достатньо змінити номер телефону та продовжити свою справу. Це, у свою чергу, сповільнює роботу системи та не дає можливості добросовісним пасажирам гарантовано спланувати свою подорож.

При цьому, щоб задовольнити попит іноземних користувачів, які не мають можливості встановити "Дію", залізниця лишає поточну систему доступу до міжнародних квитків для щонайменше одного рейсу в кожному напрямку: Одеса – Перемишль, Харків – Хелм, Дніпро – Хелм, Київ – Перемишль, Чоп – Відень, Мукачево – Кошице, Львів – Варшава, Київ – Кишинеу та інших.

Як продаються квитки на міжнародні рейси

Раніше "Укрзалізниця" змінила час відкриття онлайн-продажів квитків на міжнародні поїзди, щоб зменшити навантаження на свій мобільний застосунок.

Так, польський напрямок (Перемишль, Дорогуськ, Хелм, Варшава) – 20 діб до дати відправлення, старт продажів о 09:00; словацький та австрійський напрямки – 20 діб, старт о 08:00; молдовський напрямок – 30 діб, старт о 08:00.

У червні 2024 року "Укрзалізниця" перевезла 2,5 млн пасажирів, що на 18% більше, ніж у червні минулого року. Зокрема, у міжнародному сполученні минулого місяця подорожували рекордні 210 тис. пасажирів, що на 29% більше показника червня 2023 року.

Автор: Галина Ялівець




Резонанс

Теги