суббота21 сентября 2024
kriminal-tv.in.ua

Українські військові вночі збили 14 «Шахедів» – Повітряні сили ЗСУ

07:08 10-07-2024
БПЛА збили у Одеській, Миколаївській, Херсонській, Дніпропетровській, Хмельницькій, Черкаській, Вінницькій та Рівненській областях.

Українські військові вночі збили 14 ударних безпілотників типу Shahed-131/136, повідомив у телеграмі командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Микола Олещук.

За його словами, БПЛА збили у Одеській, Миколаївській, Херсонській, Дніпропетровській, Хмельницькій, Черкаській, Вінницькій та Рівненській областях.

У Повітряних силах ЗСУ інформують, що у ніч на 10 липня РФ атакувала однією балістичною ракетою «Іскандер-М» і чотирма керованими авіаційними ракетами Х-59/Х-69 з окупованого Криму, а також 20-ма Shahed-131/136 із району Приморсько-Ахтарська РФ), мису Чауда (Крим).

«Ракетами атаковано портову інфраструктуру Одещини. Внаслідок активної протидії три ворожі ракети Х-59/Х-69 та три ударних БпЛА не досягли своїх цілей», – йдеться у повідомленні.

Раніше в «Укренерго» повідомили, що енергооб’єкт на Рівненщині вночі зазнав атаки БПЛА.

Місцева влада повідомила, що українські військові знищили «Шахед» у небі над Звенигородщиною у Черкаській області – без наслідків, ще чотири БПЛА збили на Миколаївщині – через падіння уламків на відкритій місцевості виникла пожежа сухої трави, займання вже ліквідували. Також відомо про знищення ще одного російського дрона на Дніпропетровщині

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовані атаки на цивільних.

Форум