Зеленський про засідання Ставки: обговорювали готовність фортифікаційних рубежів і графіки надходження зброї від партнерів

На засіданні Ставки був оголошений великий звіт щодо ступеня готовності фортифікаційних рубежів у прикордонних регіонах та на напрямках активних бойових дій.

На черговому засіданні Ставки верховного головнокомандувача обговорювалися готовність фортифікаційних рубежів та графіки надходження зброї від партнерів, повідомив у телеграмі президент України Володимир Зеленський.

«Провів Ставку. Заслухав великий звіт щодо ступеня готовності фортифікаційних рубежів у прикордонних регіонах та на напрямках активних бойових дій. Його представили Прем’єр-міністр Денис Шмигаль і голова Державної служби спеціального транспорту Олександр Яковець», – написав він.

За його словами, також на засіданні була доповідь міністра оборони Рустема Умєрова щодо графіків надходження зброї від партнерів у межах оприлюднених пакетів допомоги.

Зеленський повідомив, що доручив ужити всіх можливих заходів для скорочення строків – особливо це стосується постачання засобів ППО.

Крім того, на засіданні головком ЗСУ Олександр Сирський доповів про поточну ситуацію на фронті та організацію ротації підрозділів для відновлення, обговорили темпи та потреби при комплектуванні нових бригад.

Днями Білий дім оголосив, що Україна вже отримує озброєння з нового пакета допомоги, про який раніше Сполучені Штати оголосили в рамках відновленої програми військової підтримки.

Однак український міністр закордонних спхправ Дмитро Кулеба визнав, що союзники України відстають від графіка, незважаючи на свої зусилля. За його словами, існує розрив у часі між оголошенням пакету і моментом, коли артилерист ЗСУ матиме більше снарядів.

За словами президента України Володимира Зеленського, за півроку, поки Україна чекала на рішення щодо американської підтримки, російській армії вдалося перехопити ініціативу на полі бою, втім, маючи необхідне озброєння, Збройні сили України зможуть не тільки стабілізувати фронт, а й рухатися вперед.

Форум




Резонанс

Теги