ЗМІ показали, скільки РФ окупувала українських територій за рік

Читать на русском Read in English

ЗМІ показали, скільки РФ окупувала українських територій за рік

ЗМІ показали, скільки РФ окупувала українських територій за рік

За словами начальника Генерального штабу Естонії генерал-майора Енно Мотса, Росія використовує вразливі місця по всьому театру військових дій.

Російські сили продовжують наступ на фронті в Україні, а порівняння карт за останні 11 місяців показало деякі додаткові успіхи РФ на полі бою.

Про це пише Newsweek.

"Інститут вивчення війни" (ISW) щодня публікує карти з оновленнями. Карта за 22 травня 2023 року відображає заяву президента Володимира Путіна про те, що його війська захопили Бахмут. Карта, оприлюднена у вівторок, показує, що територія на південь, у районі Авдіївки, тепер контролюється РФ.

Україна бої карта qkxiqdxiqdeihrant

Російські війська захопили Авдіївку 19 лютого і відтоді просунулися далі. Остання карта показує наступ у прилеглих населених пунктах: Семенівці, Красногорівці та Новобахмутівці. Після захоплення Авдіївки російські війська посилили наступ на Часів Яр.

На детальних картах Бахмута та околиць від 22 липня 2023 року і на нещодавній карті показано, що ЗС РФ просунулися від Часового Яру. Жовте штрихування показує, що Росія контролює більшу територію, ніж 11 місяців тому, зокрема навколо Іванівського та Богданівки.

бахмут карта

Представник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин повідомив журналістам Politico, що захоплення Часового Яру дасть змогу Росії почати наступ на інші міста Донецької області, такі як Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ і Слов’янськ. Ця лінія — остання оборона у регіоні, яка все ще перебуває під контролем України. За оцінками Києва, Москва планує захопити Часів Яр до 9 травня.

Начальник Генерального штабу Естонії генерал-майор Енно Мотс повідомив, що Росія активізувала свої операції на передовій і кампанії глибоких ударів, щоб послабити волю України та скористатися нестачею української військової техніки.

Він назвав спроби російських військ використовувати вразливі місця по всьому театру військових дій "тактикою амеби".

Карта Луганської області, складена у вівторок, 16 квітня, показує, що російські війська, згідно з повідомленнями, просунулися до східної околиці населеного пункту Терни. Області, заштриховані жовтим кольором, показують, що зараз у ЗС РФ трохи менша територія на північ від Стельмахівки порівняно з 22 травня 2023 року, але більша територія в районі Торського.

луганська область карта бої

У Запорізькій області карти показують зміну положення південніше. Синя заливка показує масштаб українського контрнаступу на південь від Малої Токмачки та Кам’янського.

Запоріжжя карта території

Аналітики ISW заявили в нещодавньому зведенні, що у російських сил спостерігаються проблеми щодо морального духу, вони використовують невеликі групи для атак на сході України.




Резонанс

Теги