У Румунії над військовою авіабазою помітили невідомі дрони

Читать на русском

У Румунії над військовою авіабазою помітили невідомі дрони

У Румунії над військовою авіабазою помітили невідомі дрони

У понеділок, 15 квітня, румунські військові зафіксували присутність трьох безпілотних літальних апаратів у повітрі поблизу міжнародного аеропорту "Михайла Когелнічану". Вони вжили всіх заходів для убезпечення повітряного простору, далі справою зайнялася військова прокуратура.

Про це повідомило видання "Europa Liberă România". Генерал Константін Спіну у коментарі журналістам розповів, що БПЛА заглушили електронними засобами, оскільки вони могли заважати польотам бази.

Зазначається, що дрони були невеликими, ймовірно, комерційного типу і літали на низьких швидкостях і на невеликій висоті.

У ВПС Румунії повідомили, що, відповідно до процедур, вжили всіх заходів для убезпечення повітряного простору і поінформували органи управління цивільним повітряним рухом про ситуацію, що склалася.

"Також неодноразово застосовувалися засоби радіоелектронної боротьби, а радіолокаційний і візуальний контакт з останніми двома системами був втрачений близько 00:30", – заявили у ВПС Румунії.

Командування 57-ї авіабази імені Михайла Когелнічану передало справу до військової прокуратури для застосування заходів, передбачених законодавством у таких ситуаціях.




Резонанс

Теги