Обвал мосту в США: знайшли щонайменше одного загиблого – CNN

Одного з постраждалих моряків судна Dali забирає швидка, Балтимор, 26 березня 2024 року

Тіло одного загиблого знайшли в Балтиморі в Сполучених Штатах, де обвалився міст Френсіса Скотта Кея – про це повідомляє канал CNN із посиланням на членкиню ради міста Філіцію Портер.

Також представник берегової охорони США розповів, що тривають пошуки ще шістьох людей. Серед них – члени будівельної бригади, яка ремонтувала міст, коли в нього врізалося судно.

Раніше з ріки Патапско дістали двох людей, одного з них госпіталізували в «дуже серйозному стані», повідомив речник берегової охорони.

Президент США Джо Байден прокоментував інцидент, повідомивши, що мав розмову з губернатором штату Меріленд та мером Балтимора, також на місці подій перебуває міністр транспорту Пітер Буттіджедж.

«Я сказав їм, що ми надамо всі федеральні ресурси, які їм потрібні для реакції на цю надзвичайну ситуацію, я і маю на увазі всі федеральні ресурси. Ми відбудуємо цей порт разом», – сказав він.

За словами Байдена, наразі все вказує на те, що подія є нещасним випадком. Персонал судна, яке врізалося в міст, встигло повідомити Департамент транспорту Меріленда про втрату контролю над кораблем.

Президент США вказав на те, що порт у Балтиморі є одним із найбільших логістичних хабів у країні, через нього щороку проходить 850 тисяч суден.

«За моїм наміром, федеральний уряд повністю оплатить відновлення моста, і я очікую, що Конгрес підтримає мою ініціативу», – додав він.

Раніше 26 березня у Балтиморі (штат Меріленд, США) обвалився чотирисмуговий автомобільний міст через річку Патапско після того, як у його опору врізалося вантажне судно.

Контейнеровоз Dali під прапором Сінгапуру, який врізався в опору моста, спалахнув і затонув.

Форум




Резонанс

Теги