Україна отримає 6 мільярдів євро допомоги від ЄС: перший платіж надійде вже в березні

Читать на русском

Україна отримає 6 мільярдів євро допомоги від ЄС: перший платіж надійде вже в березні

Україна отримає 6 мільярдів євро допомоги від ЄС: перший платіж надійде вже в березні

За словами міністра економіки Юлії Свириденко, відповідні кошти забезпечить покриття поточних потреб державного бюджету країни протягом березня та квітня 2024 року.

У вівторок, 12 березня, Київ та Європейський Союз підписали угоду про перехідне фінансування для України, обсяг якої складає 6 мільярдів євро. Про це повідомляє Міністерство фінансів України.

За інформацією відомства, підписантами від української сторони виступили міністр фінансів Сергій Марченко, перший віце-прем’єр-міністр та міністр економіки Юлія Свириденко та голова Національного банку Андрій Пишний.

Перший платіж надійде до бюджету України вже у березні

Як уточнили в Міністерстві фінансів, очікується, що перший платіж обсягом 4,5 мільярда євро надійде до Державного бюджету України вже в березні.

Україна отримає решту цієї суми, яка становить 1,5 млрд євро, у квітні 2024 року після того, як Європейська Комісія оцінить досягнуті індикатори.

"У рамках механізму перехідного фінансування Україна реалізує 5 індикаторів у сферах управління державними фінансами, боротьби з корупцією, розвитку бізнес-середовища тощо", — ідеться в повідомленні.

Після затвердження Україною плану для Ukraine Facility очікується, що 1,9 млрд євро безумовного фінансування буде направлено до державного бюджету.

Решту бюджетної підтримки Україна отримуватиме щоквартально після виконання індикаторів, передбачених у відповідному плані.

"Разом з європейськими партнерами ми закінчуємо підготовку Плану для Ukraine Facility та готуємося до повноцінного запуску програми. Ми досягли значного прогресу. Підписання Угоди дозволить розпочати фінансування ще до офіційного затвердження плану та забезпечить 6 млрд євро для покриття поточних потреб державного бюджету протягом березня та квітня цього року", — додала міністр економіки Юлія Свириденко.




Резонанс

Теги