Засуджено луганчанина, який у неповнолітньому віці служив у НЗФ «Зоря»

За публічного обвинувачення ювенальних прокурорів Луганської обласної прокуратури ухвалено вирок громадянину за участь у діяльності незаконного збройного формування (ч. 2 ст. 260 КК України).

Враховуючи повне визнання обвинуваченим своєї вини, щире каяття, скоєння злочину у неповнолітньому віці його засуджено до чотирьох років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з іспитовим строком.

Прокурори у суді довели, що в червні 2014 року луганчанин, якому на той момент було 16 років, вступив до лав батальйону «Зоря». Отримав форму російського зразка та автоматичну вогнепальну зброю.

Угруповання дислокувалося безпосередньо у Луганську. Його учасники здійснювали збройний опір українським підрозділам, задіяним у проведенні операції Об’єднаних сил.

Неповнолітній виконував вказівки та завдання керівництва.

До його обов’язків входило чергування на блокпосту поблизу с. Хрящувате Довжанського району на Луганщині. Він здійснював перевірку документів в осіб, огляд речей і транспортних засобів.

За це отримував грошову винагороду.

Після року служби у «Зорі» засуджений повернувся до цивільного життя та виїхав з тимчасово окупованої території.

Факт протиправних дій чоловіка правоохоронці викрили під час проведення ряду перевірок в рамках мобілізаційних заходів минулого року.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ГУ Нацполіції в Луганській області.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури




Резонанс

Теги