Запаси газу в українських сховищах впали до 11,3 мільярда кубометрів

газ,гтс,газопровод

Запаси газу в українських підземних сховищах (ПСГ) станом на середину січня зменшилися до 11,3 мільярда кубометрів.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, відкриваючи сьогоднішнє засідання уряду.

"Сезон 2023-2024 років ми проходимо за рахунок газу власного видобутку. Станом на сьогодні в газосховищах маємо близько 11,3 млрд кубометрів газу. Цього вистачить, щоб успішно завершити опалювальний період", – сказав голова уряду.

Як повідомлялося, минулого тижня відбір газу з українських сховищ зріс до рекорду за останні два роки. За оцінками галузевого видання ExPro, станом на 9 січня в українських ПСГ зберігалося 12,45 млрд куб м природного газу з урахуванням 554 млн куб м буферного газу. Зокрема, на "митному складі" ПСГ зберігалося 2,18 млрд куб м газу.

У цьому опалювальному сезоні Україна почала відбір газу з підземних сховищ 7 листопада. За даними Міненерго та "Нафтогазу", на цю дату у сховищах зберігалося 16,06 млрд куб м газу (без урахування 554 млн куб. м буферного газу).

Однак значну частину цьогорічних запасів сформували українські та іноземні компанії, які зберігають газ на "митному складі" українських ПСГ. Станом на 5 листопада на "митному складі" зберігалося 3,32 млрд куб м природного газу, найвище значення з листопада 2021 року.

Автор: Михайло Орлюк




Резонанс

Теги