Необхідно запровадити "військову цензуру", заборонивши Telegram і TikTok, - нардеп Потураєв

Читать на русском

Необхідно запровадити

Необхідно запровадити " військову цензуру", заборонивши Telegram і TikTok, — нардеп Потураєв

Нардеп від "Слуги народу" та голова комітету з інформполітики Потураєв закликав запровадити "військову цензуру", заборонивши попутно Telegram і TikTok.

"Зараз я змушений, у тому числі як голова комітету, замислюватися: можливо, вже й настав час вводити військову цензуру. Тому що військова цензура — це не лише контентні обмеження. Це ще й додаткові повноваження", — заявив він в інтерв’ю "Телеграфу".

Він як приклад навів США, де внесли законопроєкт про заборону TikTok, і додав, що так може бути і в Україні.

Проблемою, на думку Потураєва, є те, що деякі соцмережі "не хочуть спілкуватися з нами" і не запроваджуючи жодних контентних обмежень. До таких соцмереж він включив також Х (колишній Twitter).

"У Telegram обмежень, я можу сказати, ні, вони з’являються лише коли ФСБ хоче", — каже нардеп.

Ще одна претензія до "телеги" — публікація відео із працівниками ТЦК, які жорстко затримують призовників. За словами Потураєва, "потрібно знайти того, хто цілеспрямовано (може навіть не за російські гроші), але день у день пише, що всі ТЦК корумповані, хапають людей на вулиці, відправляють людей без підготовки на фронт".

При цьому, каже нардеп, конкретних ініціатив щодо заборони цих месенджерів та соцмереж зараз немає.

"Ми не готуємо основу, я просто говорю про моє сприйняття цієї проблеми. Тому що цей законопроєкт буде дуже непопулярним. Я ж чудово це усвідомлюю. Але знову ж таки, про це варто усім подумати. І вирішити, а чого ти хочеш — жити під російською окупацією з Telegram, або жити у вільній Україні, але без Telegram", — сказав Потураєв.




Резонанс

Теги