"Деякі країни НАТО вже направили на територію України своїх військовослужбовців", – очільник МЗС Польщі

Радослав Сікорський

Радослав Сікорський – міністр закордонних справ Польщі повідомив, що "деякі країни" вже направили до України своїх військовослужбовців. Він відмовився називати конкретні держави, які прийняли таке рішення.

Про це він повідомив у польсьуому парламенті під час дискусії з нагоди 25-ї річниці вступу Польщі до НАТО.

Міністр Сікорський підтримав ініціативу президента Франції Еммануеля Макрона щодо відправки контингенту НАТО до України: "Підтримую ініціативу президента Еммануеля Макрона".

На його думку, таке рішення країн Альянсу – "винахідливий хід, який порушить запланований сценарій росії".

Також, він наголосив, що "на відміну від інших політиків, не буду перераховувати ці країни( які відправили війська в Україну – ред.)".

Очільник польського МЗС додав, що росія показала свою неспроможність цивілізаційно сприйняти західні цінності і не може мирно співіснувати зі своїми сусідами, тому НАТО має повернутися до своєї початкової ролі.

Раніше неодноразово писали заклики та наміри президента Франції Макрона вжправити війська НАТО в Україну.

Наприклад, президент Франції Еммануель Макрон розглядає варіант розгортання збройних сил в Україні у разі повторного наступу російських збройних сил на Київ чи Одесу. Про це повідомляє представник комуністичної партії Франції Фаб’єн Руссел, якого цитує L’Independant. А представник ультраправої партії "Національне об’єднання" Джордан Барделла після зустрічі заявив, що "немає жодних обмежень та червоних ліній".

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у нашому Telegram-каналі та Facebook !




Резонанс

Теги