Польща відправить в Україну на фронт 20 000 ув’язнених? Розвінчано новий фейк РФ

Читать на русском

Польща відправить в Україну на фронт 20 000 ув’язнених? Розвінчано новий побрехенька РФ

Польща відправить в Україну на фронт 20 000 ув’язнених? Розвінчано новий побрехенька РФ

Російські пропагандисти почали поширювати черговий побрехенька про Україну. Цього разу вони вигадали наміри влади Польщі відправити в Україну 20 тисяч найманців-зеків.

Вони нібито мають бути "десантовані" у Львів, аби "захопити" це українське місто. Чергову брехню РФ спростовує Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Російські пропагандистські ресурси розпочали поширювати "новину", що нібито "Варшава готує до відправлення в Україну найманців з кримінальним минулим".

"Брехня: польська влада вирішила випустити на волю 20 тисяч ув’язнених і відправити цей кримінальний "десант" на Львів. Про це пише пропагандистська інфосміттярка", – зазначено у повідомленні Центру.

Польща відправить воювати в Україну 20 тисяч ув’язнених? Розвінчано новий побрехенька РФ qkxiqdxiqdeihrant

У ЦСК нагадали, що тему нібито наявних у Польщі претензій на частину території України російські пропагандисти активно педалюють від самого початку повномасштабної війни Росії проти України. Ба більше, російські "ЗМІ" періодично розповідають, що Варшава вже готується до нападу на нашу державу з наміром окупувати частину українських територій.

"Обґрунтування" подібних "намірів" Польщі російські пропагандисти наводять таке, щоб воно було зрозумілим пересічному споживачеві таких фейків на території РФ: це або історичні "причини", або "борги", або ще щось.

Цього ж разу пошуком обґрунтувань пропагандисти вирішили себе зовсім не обтяжувати.

"Саме цей вкид побудований на безпідставних припущеннях", – зазначили в Центрі.

Там нагадали, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вже висловлювався щодо відповідних зусиль держави-агресорки.

"На відміну від Росії, Польща і Україна дістали уроки з історії і завжди будуть виступати єдиним фронтом проти російського імперіалізму і неповаги до міжнародного права", – заявляв він.

Крім того, такі закиди російської пропаганди вже неодноразово спростовували як польська, так і українська сторона.




Резонанс

Теги