Залізниця, яку РФ будує на окупованій території до Криму, є «значущою ціллю» для українських сил – ГУР

У ГУР констатують, що загалом РФ продовжує використовувати саме залізницю як основний елемент постачання своїх сил. Фото ілюстративне

Залізниця, яку Росія заявила намір побудувати на тимчасово окупованій території до Криму, є « значущою ціллю» для українських сил, заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

«Це серйозний виклик, серйозна загроза. Відповідно для українських Сил оборони – це значуща ціль. Є плани, вони не завжди відповідають дійсності. У російському випадку так само. Загалом РФ продовжує використовувати саме залізницю як основний елемент логістики постачання своїх сил. Те, що відбувається з так званим Кримським мостом, їх не влаштовує – він не працює в повному обсязі. Тому пробують посилити залізничне сполучення», – сказав він в ефірі національного телемарафону.

За словами його, цим планам «йде протидія».

Відповідаючи на запитання, чи вдасться РФ закінчити це будівництво, представник ГУР сказав, що «це завдання».

«Питання, що якщо або не вдасться, або не вкладуться в терміни. Якщо все ж таки вдасться, то як довго та як ефективно вона зможе працювати», – додав Юсов.

Восени 2023 року російська влада заявила про початок будівництва залізниці, яка має зʼєднати Ростов-на-Дону з Кримом. Тоді повідомлялося, що будівництво нібито вже розпочалося «з боку Донецька».

У розвідці Британії зауважили, що Росія продовжує підтримувати та вдосконалювати залізницю в окупованій частині України, зокрема будує нову гілку до Маріуполя – «це, ймовірно, може прискорити логістику на Запорізький фронт».

Форум




Резонанс

Теги