Французька мережа Decathlon продає одяг в Росію через підставну компанію,

decathlon

Французька мережа магазинів товарів для спорту та відпочинку Decathlon продовжує постачати спортивний одяг до Росії через підставну компанію.

Зокрема Decathlon поставила до російських магазинів Desport вироблені у Бангладеш спортивні куртки Kalenji, лижні куртки Wedze, штани та взуття на загальну суму 11 млн євро через ОАЕ, повідомляє Liga.net із посиланням на розслідування видання Disclose.

За даними видання, у ОАЕ ці товари нібито купила зареєстрована у Дубаї підставна компанія, яка доправила їх до Росії.

Група Mulliez, що володіє Decathlon, – одна з небагатьох французьких компаній, що продовжують працювати у Росії. Групі також належить мережа супермаркетів "Ашан", яка і далі працює та рекламується в Росії та генерує 10% продажів.

Читайте також: НАЗК внесло французький Auchan до переліку спонсорів війни

Наприкінці березня 2022 року Decathlon оголосила про зупинку роботи в Росії. Тоді в компанії пояснили це рішення проблемами із постачанням. У січні 2023 року стало відомо, що Decathlon вирішила продати свій бізнес в РФ.

У травні поточного року Decathlon заявляла, що знайшла покупця на декілька своїх магазинів у Росії. Загалом у власності Decathlon в Росії перебуває 26 об’єктів загальною площею більше 150 тис. кв. м. Серед них – 25 гіпермаркетів та один склад.

Судячи з зображень, оприлюднених у російських соціальних мережах, продукція Decathlon була доступна в цих магазинах, коли вони знову відкрилися в листопаді.

Журналісти видання Dispose отримали документи, що свідчать про те, що група терміново замовила товари у своїх азійських постачальників. Щоб уникнути затримки постачання на митниці, дочірня компанія Decathlon, що базується у Сінгапурі, купила їх та відправила через Дубай.

Керівництво Decathlon, повідомило Disclose, що "робить все можливе, щоб запобігти перепродажу своєї продукції в Російській Федерації".

Автор: Михайло Орлюк




Резонанс

Теги