У родини експрезидента "Мотор Січі" Богуслаєва знайшли ще одну нерухомість на Лазуровому узбережжі,

схеми

Син ексочільника "Мотор Січі" В’ячеслава Богуслаєва, якого підозрюють у пособництві РФ, – Олександр Богуслаєв – є бенефіціаром компанії у Франції, на яку зареєстроване майно на Лазуровому узбережжі, про яке досі не було відомо.

Про це йдеться у розслідуванні проєкту "Схеми" (Радіо Свобода).

Як встановили журналісти, Олександр Богуслаєв разом із бізнес-партнером Сергієм Шинкаренком володіє фірмою SCI Saint Petr. На цю фірму записана квартира, підвал, паркомісце і гараж у житловому комплексі Parc Saint Paul у Валлорісі (французький регіон Прованс-Альпи-Лазуровий берег). Вартість майна оцінюється в 800 тис. євро.

Це не єдина нерухомість у Франції, якою Богуслаєв і Шинкаренко володіють спільно. "Схеми" повідомляли, що на фірму SCI SLAVA (бенефіціари Олександр Богуслаєв і Сергій Шинкаренко) зареєстрований будинок на бульварі Едуарда Восьмого у Ніцці вартістю 1,62 млн євро.

У листопаді минулого року журналісти виявили, що Олександр Богуслаєв є бенефіціаром низки компаній у Франції, на які зареєстроване майно на Лазуровому узбережжі. Загально ця нерухомість оцінюється в 6 млн євро.

Нагадаймо, 23 жовтня 2022 року СБУ затримала президента АТ "Мотор Січ" В’ячеслава Богуслаєва та начальника департаменту зовнішньоекономічної діяльності цього підприємства, їх підозрюють у колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору. Наступного дня суд обрав запобіжний захід для Богуслаєва у вигляді тримання під вартою.

Наприкінці березня 2023 року Богуслаєву повідомили про підозру у ще одній справі за статтею 114-1 КК України (перешкоджання законній діяльності Збройних сил України в особливий період). Підставою для цієї підозри і стали дії Богуслаєва, спрямовані на перешкоджання передачі гелікоптера типу МІ-2 ГУР Міноборони для виконання бойових завдань.

Наказом Верховного головнокомандуючого на початку листопада стратегічно важливі підприємства ПАТ "Укрнафта", ПАТ "Укртатнафта", АТ "Мотор Січ", ПрАТ "АвтоКрАЗ" та ПрАТ "Запоріжтрансформатор", пов’язані з Костянтином Жеваго, Ігорем Коломойським, Вячеславом Богуслаєвим та Костянтином Григоришиним, передано в управління Міністерства оборони до завершення військового стану.

"Мотор Січ" є одним з найбільших підприємств у світі з випуску двигунів для літаків та гелікоптерів, а також промислових газотурбінних установок. Компанія постачає продукцію у понад 100 країн світу.




Резонанс

Теги