Окупанти за місяць збудували понад 100 км фортифікацій на чорноморському узбережжі - ЦЖР

Рашистська окупаційна армія за місяць збудувала більше 100 км фортифікацій на чорноморському узбережжі тимчасово окупованих Криму та Херсонщини. Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Зокрема, у квітні зафіксовані нові укріплення на частині західного узбережжя Кримського півострова і у приморських районах Херсонської області. Ці фортифікації з’явилися протягом лютого-березня 2024-го року. Їхня довжина – понад 100 кілометрів.

Лінія берегової оборони починається від селища Миколаївка Сімферопольського району і проходить узбережжям Чорного моря до м. Красноперекопськ (Яни Капу) неподалік від адмінмежі АР Крим та Херсонської області. Про укріплення на північ від Миколаївки 17 лютого 2024 року також повідомляли партизани руху АТЕШ, які оприлюднили фотографії ворожих позицій.

Нові укріплення простягаються узбережжям на північ, а найбільша їх концентрація – по периметру мису Тарханкут, на якому розміщені рашистські системи ППО.

На західному узбережжі Криму укріплення окупанти розмістили у заповідниках і природних парках, археологічних памʼятках і туристичних обʼєктах, а також посеред житлової забудови.

Наприклад, супутникові знімки вказують на те, що поблизу с. Сєверне Чорноморського району укріплення берегової оборони військові Московії облаштували на руїнах античного поселення.

В лютому-березні 2024 року фортифікації окупантів з’явилися на чорноморському узбережжі окупованої частини Херсонської області. Зокрема, довкола таких селищ, як Олександрівка, Олексіївка, Приморське, Озерне. Як раніше писав ЦЖР, московити активно відновлюють і розширюють дороги, покращуючи свою військову логістику.




Резонанс

Теги