«Давай там, українських баб ґвалтуй»: суд почав розглядати по суті справу дружини військового РФ Биковського

Шевченківський районний суд Києва почав розглядати по суті справу стосовно громадянки РФ Ольги Биковської

Шевченківський районний суд Києва почав розглядати по суті справу стосовно громадянки РФ Ольги Биковської – дружини російського військовослужбовця Романа Биковського, якого вона у перехопленій СБУ телефонній розмові закликала ґвалтувати українських жінок.

Ользі Биковській в Україні повідомили про підозру у порушенні законів та звичаїв війни і оголосили у міжнародний розшук. Про це «Схемам» (Радіо Свобода) повідомили в Офісі генерального прокурора. Раніше у розслідуванні «Схеми» ідентифікували подружжя Биковських.

Під час засідання прокурор Офісу генерального прокурора Олександр Сафарян зачитав обвинувальний акт стосовно Ольги Биковської – дружини військовослужбовця 56 гвардійського десантно-штурмового полку у складі 7-ї десантно-штурмової дивізії (гірської) РФ – Романа Биковського, який брав участь у повномасштабному вторгненні Росії в Україну.

«Биковська О.М., усвідомлюючи той факт, що її чоловік Биковський Р.О. у складі ЗС РФ здійснив вторгнення на територію суверенної держави та окупував частину Херсонської області, де проживає цивільне населення, яке не бере участі в бойових діях та користується захистом під час збройного конфлікту, маючи на нього психологічний вплив, вирішила реалізувати свій злочинний умисел шляхом його схиляння до вчинення кримінально караних дій та досягнення змови на порушення законів і звичаїв війни у формі жорстокого поводження з цивільним населенням України – українськими жінками, які перебувають в умовах тимчасової окупації, шляхом їх ґвалтування», – йдеться в обвинувальному акті.

Ці дії Биковської правоохоронці кваліфікували як порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 438 КК). Санкція за цією статтею — позбавлення волі від 8 до 12 років.

Суд призначив наступне засідання на 20 серпня.

Раніше «Схеми» разом з російською редакцією «Радіо Свобода» ідентифікували подружжя Биковських, фрагмент розмови яких перехопила та оприлюднила СБУ.

У ньому російський військовий спілкувався з дружиною, яка, сміючись, заохочувала чоловіка «ґвалтувати українських баб». Ними виявилися 27-річний десантник Роман Биковський, який брав участь у повномасштабному вторгненні Росії в Україну та його дружина – Ольга Биковська, обоє – родом з Орловської області РФ.

У розмові з журналістами Радіо Свобода Роман Биковський заявив, що голос на записі СБУ – не його. При цьому його голос – такий же, як на «плівках» правоохоронців. Голос Ольги Биковської також повністю співпадає з голосом на оприлюдненому українською спецслужбою аудіозаписі. Під час розмови з журналістами вона повідомила, що її чоловік перебував у Севастополі, уточнивши, що він лікується у шпиталі після поранення. Де саме – сказала, що не знає. Після цього Ольга Биковська перервала розмову та скидала подальші дзвінки. На повідомлення у соціальних мережах ані Роман Биковський, ані його дружина більше не відповіли.

Після розмови Ольга взагалі видалила сторінку «Вконтакте».

Instagram

Google News

Facebook

Форум




Резонанс

Теги