Після удару РФ по Чернігову Кулеба заявив, що закликатиме партнерів надати Україні додаткові засоби ППО

Міністр зауважив, що партнери України мають необхідні засоби, щоб допомогти рятувати життя українців з таким же рівнем ефективності, як це було в Ізраїлі кілька днів тому

Після ракетного удару РФ по Чернігову міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що закликатиме партнерів України надати додаткові засоби протиповітряної оборони .

«Ці невинні люди не були б вбиті чи поранені, якби Україна мала достатні можливості протиповітряної оборони. Три дні тому на Близькому Сході ми побачили, як виглядає надійний захист людських життів від ракет», – написав він у соцмережі Х.

Міністр зауважив, що партнери України мають необхідні засоби, щоб допомогти рятувати життя українців з таким же рівнем ефективності.

«Ми вдячні Німеччині за те, що вона вже прийняла важливе рішення про надання Україні додаткової батареї Patriot. Я закликатиму інших партнерів наслідувати цей приклад під час моїх зустрічей з союзниками по G7 в Італії цього тижня», – додав він.

Російські військові обстріляли Чернігів близько 9:00. Голова Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус розповів, що «ворог завдав три ракетних удари майже по центру міста». За останніми даними, внаслідок удару загинули 13 людей, ще 61 людина поранена, серед них є двоє дітей. В’ячеслав Чаус заявив, що війська РФ вдарили по Чернігову трьома крилатими ракетами «Іскандер».

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні верифікували дані про загибель в Україні 10 810 цивільних людей, поранення 20 556 – від початку повномасштабного вторгнення РФ. В організації припускають, що кількість жертв серед цивільних осіб є набагато вищою.

Форум




Резонанс

Теги